Informatie i.v.m. fotozoektocht 2019

De ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die zich graag inzet om, waar het kan, de goede werking van de school praktisch en financieel te ondersteunen. Als ouderraad willen we enerzijds een contactpunt zijn voor alle ouders van kinderen van de kleuterschool, onder- en bovenbouw om bepaalde zaken aan te kaarten bij de school. Anderzijds willen we de school ook financieel een handje helpen door geld in te zamelen voor verschillende projecten. Zo heeft de ouderraad de voorbije jaren gesponsord voor de afwerking van de nieuwe luifel van de kleuterschool, het hindernissenparcours op de onderbouw, het pleintje van de minivoetbal op de bovenbouw, nieuw speelgoed voor groot en klein, enz. En uiteraard zijn we ook een toffe bende die graag het aangename aan het nuttige koppelt!

Wat doen we?

Elk schooljaar plannen we een 5-tal activiteiten. Sommige activiteiten komen elk jaar terug (zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt en de kersthappening), maar we proberen ook geregeld iets nieuws te doen. Elke activiteit wordt voorbereid en georganiseerd door een aparte werkgroep die wordt getrokken door een lid van de ouderraad. Daarnaast plannen we ook nog een aantal algemene vergaderingen waarbij naast de werking van de werkgroepen ook een aantal andere punten aan bod komen, zoals nieuwe initiatieven, de noden van de school, informatie vanuit de schoolraad, enz. Vergaderingen vinden steeds plaats in één van de plaatselijke cafés van Bazel, kwestie van het vergaderen zo leuk mogelijk te laten verlopen!

De geplande activiteiten voor het schooljaar 2018-2019 zijn alvast de volgende:

Datum Activiteit Beschrijving Trekker van de werkgroep
Zaterdag 8 september 2018 Jaarmarkt Standje met drank en gebak, springkasteel, eendjeskraam, rad van fortuin en selfiewall Stefanie De Wilde
Zaterdag 1 december 2018 Quiz Een amusante quiz over allerlei thema’s Anja Smet
Vrijdag 21 december 2018 Kersthappening Een gezellige afsluiting van het jaar 2018 met drank en snacks Geert Vanhove
Vrijdag 8 februari 2019 Kindertheater Gratis kindertheater voor alle kleuters en leerjaren Katrien Verhulst
Donderdag 27 juni 2019 Eindejaarsactiviteit zesde leerjaar Een leuke en verrassende afsluiter voor de zesdejaars Yves Verhaege
Voorjaar 2019 Familie fiets zoektocht Een leuke fietstocht voor jong en oud met een zoektocht erbij Annelies De Beuf

We denken ook nog steeds na over een nieuwe activiteit: een spelletjesavond, een sprookjeswandeling of nog iets anders. Alle suggesties zijn meer dan welkom!

 

Wanneer komen we samen?

De data van de activiteiten worden bij het begin van het schooljaar zoveel mogelijk vastgelegd. De vergaderingen van de (algemene) ouderraad en van de aparte werkgroepen worden nadien gepland in aanloop van de activiteit. Die worden ruim op voorhand gepland en we proberen steeds rekening te houden met ieders “drukke agenda”. Een vergadering missen is uiteraard geen probleem, er wordt steeds een verslag gemaakt zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er besproken en beslist is.

De geplande data van de algemene vergaderingen zijn:

  • Maandag 24 september 2018
  • Dinsdag 6 november 2018
  • Donderdag 31 januari 2019
  • Donderdag 14 maart 2019
  • Maandag 20 mei 2019
  • Afsluitend etentje van de ouderraad: 14 juni 2019

En jij?

Iedereen die zich geroepen voelt, mag zich aansluiten bij een werkgroep voor een specifieke activiteit en/of voor de algemene ouderraad. Je hoeft je dus niet een heel jaar te engageren voor alle activiteiten, en je kan dus gerust kiezen om je in te zetten voor één of meerdere activiteiten tijdens het schooljaar. We hebben je echt wel nodig! Een helpende hand of iemand die mee wil nadenken over nieuwe initiatieven voor de school: iedereen is meer dan welkom!

Hoe ons te contacteren?

Je kan iedereen van de ouderraad aanspreken. Face-to-face op de speelplaats, via mail of op een andere manier. Jouw vraag, idee of bezorgdheid wordt dan wel verder besproken op één van de volgende vergaderingen.

De leden van de ouderraad voor het schooljaar 2018-2019 zijn:

Anja Smet

Annelies De Beuf

Astrid Verboven

Cindy Verdoorent

Désirée De Maesschalck

Ellen Heyrman

Els Remon

Geert Vanhove (voorzitter)

Hannelore Wildiers

Jessica Herbert

Joke Willemsen

Kristof Van der Borght

Pieter Swinnen

Sebastiaan Van Goethem

Stefanie De Wilde (penningmeester)

Steven Verberckmoes

Yves Verhaege

Ons algemeen e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslagen van de vorige vergaderingen van de ouderraad