De ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die zich graag inzet om, waar het kan, de goede werking van de school praktisch en financieel te ondersteunen. Als ouderraad willen we enerzijds een contactpunt zijn voor alle ouders van kinderen van de kleuterschool, onder- en bovenbouw om bepaalde zaken aan te kaarten bij de school. Dit alles vanuit de idee: hoe kunnen we het schoolleven van onze kinderen nog aangenamer maken? Anderzijds willen we de school ook financieel een handje helpen door geld in te zamelen voor verschillende projecten. Zo heeft de ouderraad de voorbije jaren gesponsord voor de afwerking van de nieuwe luifel van de kleuterschool, het hindernissenparcours op de onderbouw, het pleintje van de minivoetbal op de bovenbouw, nieuw speelgoed voor groot en klein, de boompjes op de speelplaats van de onderbouw, enz. En uiteraard zijn we ook een toffe bende die graag het aangename aan het nuttige koppelt!

Wat doen we?

Elk schooljaar plannen we een 5-tal activiteiten. Sommige activiteiten komen elk jaar terug (zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt en de winterhappening), maar we proberen ook geregeld iets nieuws te doen. Elke activiteit wordt voorbereid en georganiseerd door een aparte werkgroep die wordt getrokken door een lid van de ouderraad. Daarnaast plannen we ook nog een aantal algemene vergaderingen waarbij naast de werking van de werkgroepen ook een aantal andere punten aan bod komen, zoals nieuwe initiatieven, de noden van de school, het welzijn van onze kinderen, informatie vanuit de schoolraad, enz. Vergaderingen vinden plaats in één van de plaatselijke cafés van Bazel of op school.

De vaste activiteiten voor elk schooljaar zijn de volgende:

Periode Activiteit Beschrijving
September Jaarmarkt Standje met drank en gebak, springkasteel en   eendjeskraam
November-December Quiz Een amusante quiz over allerlei thema’s
December (laatste schooldag van het jaar) Winterhappening Een gezellige afsluiting van het jaar met drank en snacks
Juni Eindejaarsactiviteit zesde leerjaar Een leuke en verrassende afsluiter voor de zesdejaars

We denken ook steeds na over nieuwe activiteiten waarbij onze kinderen centraal staan: een spelletjesavond, een free podium, een sprookjeswandeling of nog iets anders. Alle suggesties zijn meer dan welkom!

Wanneer komen we samen?

De data van de activiteiten worden bij het begin van het schooljaar zoveel mogelijk vastgelegd. De vergaderingen van de (algemene) ouderraad en van de aparte werkgroepen worden nadien gepland in aanloop van de activiteit. Die worden ruim op voorhand gepland en we proberen steeds rekening te houden met ieders “drukke agenda”. Een vergadering missen is uiteraard geen probleem, er wordt steeds een verslag gemaakt zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er besproken en beslist is.

Vanwege de Corona situatie hebben we het aantal algemene vergaderingen beperkt tot twee voor 2020:

  • Donderdag 8 oktober 2020 (om 20u)
  • Donderdag 19 november 2020 (om 20u)

En uiteraard zijn er voor dit schooljaar nog geen van de standaardactiviteiten gepland vanwege de Covid-19 situatie. We proberen enkele alternatieve activiteiten te plannen, ook al zal dat in deze tijden niet makkelijk zijn.

En jij?

Iedereen die zich geroepen voelt, mag zich aansluiten bij een werkgroep voor een specifieke activiteit en/of voor de algemene ouderraad. Je hoeft je dus niet een heel jaar te engageren voor alle activiteiten, en je kan dus gerust kiezen om je in te zetten voor één of meerdere activiteiten tijdens het schooljaar. We hebben je echt wel nodig! Een helpende hand of iemand die mee wil nadenken over nieuwe initiatieven voor de school: iedereen is meer dan welkom!

Hoe ons te contacteren?

Je kan iedereen van de ouderraad aanspreken. Face-to-face op de speelplaats, via mail of op een andere manier. Jouw vraag, idee of bezorgdheid wordt dan wel verder besproken op één van de volgende vergaderingen.

De huidige leden van de ouderraad zijn:

Anja Smet

Annelies De Beuf

Désirée De Maesschalck

Elke Duyck

Ellen Heyrman

Ellen Vandendries

Geert Vanhove (voorzitter)

Héléni De Backer

Jessica Herbert

Joke Willemsen

Karin De Lamper (directeur)

Katrien Verhulst

Kristof Van der Borght

Pieter Swinnen

Sebastiaan Van Goethem

Simon Van Puyvelde

Stefanie De Wilde (penningmeester)

Ons algemeen e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslagen van de vorige vergaderingen van de ouderraad