De ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die zich graag inzet om, waar het kan, de goede werking van de school praktisch en financieel te ondersteunen. Als ouderraad willen we enerzijds een contactpunt zijn voor alle ouders van kinderen van de kleuterschool, onder- en bovenbouw om bepaalde zaken aan te kaarten bij de school. Dit alles vanuit de idee: hoe kunnen we het schoolleven van onze kinderen nog aangenamer maken? Anderzijds willen we de school ook financieel een handje helpen door geld in te zamelen voor verschillende projecten. Zo heeft de ouderraad de voorbije jaren gesponsord voor de afwerking van de nieuwe luifel van de kleuterschool, het hindernissenparcours op de onderbouw, het pleintje van de minivoetbal op de bovenbouw, nieuw speelgoed voor groot en klein, enz. En uiteraard zijn we ook een toffe bende die graag het aangename aan het nuttige koppelt!

Wat doen we?

Elk schooljaar plannen we een 5-tal activiteiten. Sommige activiteiten komen elk jaar terug (zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt en de winterhappening), maar we proberen ook geregeld iets nieuws te doen. Elke activiteit wordt voorbereid en georganiseerd door een aparte werkgroep die wordt getrokken door een lid van de ouderraad. Daarnaast plannen we ook nog een aantal algemene vergaderingen waarbij naast de werking van de werkgroepen ook een aantal andere punten aan bod komen, zoals nieuwe initiatieven, de noden van de school, het welzijn van onze kinderen, informatie vanuit de schoolraad, enz. Vergaderingen vinden plaats in één van de plaatselijke cafés van Bazel of op school.

De vaste activiteiten voor elk schooljaar zijn de volgende:

Periode Activiteit Beschrijving
September Jaarmarkt Standje met drank en gebak, springkasteel en eendjeskraam
November-December Quiz Een amusante quiz over allerlei thema’s
December (laatste schooldag van het jaar) Winterhappening Een gezellige afsluiting van het jaar met drank en snacks
Juni Eindejaarsactiviteit zesde leerjaar Een leuke en verrassende afsluiter voor de zesdejaars

 

Wanneer komen we samen?

De data van de activiteiten worden bij het begin van het schooljaar zoveel mogelijk vastgelegd. De vergaderingen van de (algemene) ouderraad en van de aparte werkgroepen worden nadien gepland in aanloop van de activiteit. Die worden ruim op voorhand gepland en we proberen steeds rekening te houden met ieders “drukke agenda”. Een vergadering missen is uiteraard geen probleem, er wordt steeds een verslag gemaakt zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er besproken en beslist is.

De geplande data van de algemene vergaderingen zijn:

· Donderdag 29 augustus 2019

· Maandag 23 september 2019

· Maandag 11 november 2019

· Maandag 3 februari 2020

· Maandag 30 maart 2020

· Donderdag 14 mei 2020

· Afsluitend etentje van de ouderraad voor het voorbije werkjaar: vrijdag 19 juni 2020

En jij?

Iedereen die zich geroepen voelt, mag zich aansluiten bij een werkgroep voor een specifieke activiteit en/of voor de algemene ouderraad. Je hoeft je dus niet een heel jaar te engageren voor alle activiteiten, en je kan dus gerust kiezen om je in te zetten voor één of meerdere activiteiten tijdens het schooljaar. We hebben je echt wel nodig! Een helpende hand of iemand die mee wil nadenken over nieuwe initiatieven voor de school: iedereen is meer dan welkom!

Hoe ons te contacteren?

Je kan iedereen van de ouderraad aanspreken. Face-to-face op de speelplaats, via mail of op een andere manier. Jouw vraag, idee of bezorgdheid wordt dan wel verder besproken op één van de volgende vergaderingen.

De leden van de ouderraad voor het schooljaar 2019-2020 zijn:

Anja Smet

Annelies De Beuf

Danny Verschorren

Désirée De Maesschalck

Elke Duyck

Ellen Heyrman

Els Remon

Geert Vanhove (voorzitter)

Hannelore Wildiers

Héléni De Backer

Jessica Herbert

Joke Willemsen

Karin De Lamper (schooldirecteur)

Katrien Verhulst

Kristof Van der Borght

Pieter Swinnen

Sebastiaan Van Goethem

Simon Van Puyvelde

Stefanie De Wilde (penningmeester)

Ons algemeen e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslagen van de vorige vergaderingen van de ouderraad