De ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die zich graag inzet om, waar het kan, de goede werking van de school praktisch en financieel te ondersteunen. Als ouderraad willen we enerzijds een contactpunt zijn voor alle ouders van kinderen van de kleuterschool, onder- en bovenbouw om bepaalde zaken aan te kaarten bij de school. Dit alles vanuit de idee: hoe kunnen we het schoolleven van onze kinderen nog aangenamer maken? Anderzijds willen we de school ook financieel een handje helpen door geld in te zamelen voor verschillende projecten. Zo heeft de ouderraad de voorbije jaren gesponsord voor de afwerking van de nieuwe luifel van de kleuterschool, het hindernissenparcours op de onderbouw, het pleintje van de minivoetbal op de bovenbouw, nieuw speelgoed voor groot en klein, de boompjes op de speelplaats van de onderbouw, één van de nieuwe speelhuisjes op de onderbouw, enz. En uiteraard zijn we ook een toffe bende die graag het aangename aan het nuttige koppelt!

Wat doen we?

Elk schooljaar plannen we een 5-tal activiteiten. Sommige activiteiten komen elk jaar terug (zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt en de winterhappening), maar we proberen ook geregeld iets nieuws te doen. Elke activiteit wordt voorbereid en georganiseerd door een aparte werkgroep die wordt getrokken door een lid van de ouderraad. Daarnaast plannen we ook nog een aantal algemene vergaderingen waarbij naast de werking van de werkgroepen ook een aantal andere punten aan bod komen, zoals nieuwe initiatieven, de noden van de school, het welzijn van onze kinderen, informatie vanuit de schoolraad, enz. Vergaderingen vinden meestal plaats op school aangezien we daar de ideale ruimte hebben.

De geplande activiteiten voor dit schooljaar zijn de volgende:

 

Periode

Activiteit

Beschrijving

Zaterdag 9 september 2023


Jaarmarkt

 

Standje met een drankje en hapje en leuke speelactiviteiten voor de kinderen

Vrijdag 22 december 2023


Winterhappening

 

Een gezellige samenzijn met groot en klein met drank en snacks om de kerstvakantie in te gaan. Voorafgegaan door de kerstevocatie

Zaterdag 2 maart 2024

Quiz

Een amusante quiz over allerlei thema’s

Zondag 28 april 2024

Dauwwandeling

Wandelen in de polder met een lekker ontbijt erbij

Donderdag 27 juni 2024

Eindejaarsactiviteit zesde leerjaar

Een leuke en verrassende afsluiter voor de zesdejaars

 

We denken ook steeds na over nieuwe activiteiten waarbij onze kinderen centraal staan: een spelletjesavond, een free podium, een sprookjeswandeling of nog iets anders. Alle suggesties zijn meer dan welkom!

Wanneer komen we samen?

De data van de activiteiten worden bij het begin van het schooljaar zoveel mogelijk vastgelegd. De vergaderingen van de (algemene) ouderraad en van de aparte werkgroepen worden nadien gepland in aanloop van de activiteit. Die worden ruim op voorhand gepland en we proberen steeds rekening te houden met ieders “drukke agenda”. Een vergadering missen is uiteraard geen probleem, er wordt steeds een verslag gemaakt zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er besproken en beslist is.

De data van de algemene vergaderingen voor het schooljaar 2023-2024 zijn:

  • Maandag 9 oktober 2023
  • Donderdag 30 november 2023
  • Maandag 22 januari 2024
  • Maandag 25 maart 2024
  • Donderdag 16 mei 2024
  • Vrijdag 14 juni 2024 (afsluitend etentje)

 

En jij?

Iedereen die zich geroepen voelt, mag zich aansluiten bij een werkgroep voor een specifieke activiteit en/of voor de algemene ouderraad. Je hoeft je dus niet een heel jaar te engageren voor alle activiteiten, en je kan dus gerust kiezen om je in te zetten voor één of meerdere activiteiten tijdens het schooljaar. We hebben je echt wel nodig! Een helpende hand of iemand die mee wil nadenken over nieuwe initiatieven voor de school: iedereen is meer dan welkom!

Hoe ons te contacteren?

Je kan iedereen van de ouderraad aanspreken. Face-to-face op de speelplaats, via mail of op een andere manier. Jouw vraag, idee of bezorgdheid wordt dan wel verder besproken op één van de volgende vergaderingen.

De huidige leden van de ouderraad zijn:

Bart Maes
Daniela Luminita Roman
Debbie Vergauwen
Elke Peirsman
Ellen Heyrman
Ellen Vandendries
Geert Vanhove (voorzitter)
Haia Nordin
Herlinde Desmet
Jessica Herbert
Joke De Cock
Joke Willemsen
Jordi Firlefyn
Joris De Lamper
Josette Doudou Ndira
Ilse Van Eynde (schooldirecteur)
Katrien Verhulst
Kristof Van der Borght
Larissa Costers
Lauranne Vankaer
Marie-Anne Isebaert
Sarah Kuppens
Sebastiaan Van Goethem
Stefanie Claessens (secretaris)
Stefanie De Wilde (penningmeester)
Svenja Vergauwen
Vincent Van Gompel

Ons algemeen e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.