De ouderraad

Wie zijn wij?

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die zich graag inzet om, waar het kan, de goede werking van de school praktisch en financieel te ondersteunen. Als ouderraad willen we enerzijds een contactpunt zijn voor alle ouders van kinderen van de kleuterschool, onder- en bovenbouw om bepaalde zaken aan te kaarten bij de school. Dit alles vanuit de idee: hoe kunnen we het schoolleven van onze kinderen nog aangenamer maken? Anderzijds willen we de school ook financieel een handje helpen door geld in te zamelen voor verschillende projecten. Zo heeft de ouderraad de voorbije jaren gesponsord voor de afwerking van de nieuwe luifel van de kleuterschool, het hindernissenparcours op de onderbouw, het pleintje van de minivoetbal op de bovenbouw, nieuw speelgoed voor groot en klein, de boompjes op de speelplaats van de onderbouw, enz. En uiteraard zijn we ook een toffe bende die graag het aangename aan het nuttige koppelt!

Wat doen we?

Elk schooljaar plannen we een 5-tal activiteiten. Sommige activiteiten komen elk jaar terug (zoals bijvoorbeeld de jaarmarkt en de winterhappening), maar we proberen ook geregeld iets nieuws te doen. Elke activiteit wordt voorbereid en georganiseerd door een aparte werkgroep die wordt getrokken door een lid van de ouderraad. Daarnaast plannen we ook nog een aantal algemene vergaderingen waarbij naast de werking van de werkgroepen ook een aantal andere punten aan bod komen, zoals nieuwe initiatieven, de noden van de school, het welzijn van onze kinderen, informatie vanuit de schoolraad, enz. Vergaderingen vinden plaats in één van de plaatselijke cafés van Bazel of op school of in de kerk.

De vaste activiteiten voor elk schooljaar zijn de volgende:

Periode Activiteit Beschrijving
September Jaarmarkt Standje met een drankje en hapje en een verrassingselement
December (laatste schooldag van het jaar) Winterhappening * Een gezellige afsluiting van het jaar met drank en snacks
Maart-april Quiz Een amusante quiz over allerlei thema’s
Juni Eindejaarsactiviteit zesde leerjaar Een leuke en verrassende afsluiter voor de zesdejaars

We denken ook steeds na over nieuwe activiteiten waarbij onze kinderen centraal staan: een spelletjesavond, een free podium, een sprookjeswandeling of nog iets anders. Alle suggesties zijn meer dan welkom!

* Dit jaar is de laatste schooldag in 2021 op vrijdag 24 december, dus geen traditionele winterhappening zoals andere Corona-vrije jaren, maar we plannen iets soortgelijk op vrijdag 21 januari 2022.

En uiteraard kunnen er nog altijd andere activiteiten bijkomen!

Wanneer komen we samen?

De data van de activiteiten worden bij het begin van het schooljaar zoveel mogelijk vastgelegd. De vergaderingen van de (algemene) ouderraad en van de aparte werkgroepen worden nadien gepland in aanloop van de activiteit. Die worden ruim op voorhand gepland en we proberen steeds rekening te houden met ieders “drukke agenda”. Een vergadering missen is uiteraard geen probleem, er wordt steeds een verslag gemaakt zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er besproken en beslist is.

De data van de algemene vergaderingen voor het schooljaar 2021-2022 zijn:

  • Donderdag 30 september 2021
  • Woensdag 24 november 2021
  • Donderdag 27 januari 2022
  • Donderdag 28 april 2022

En jij?

Iedereen die zich geroepen voelt, mag zich aansluiten bij een werkgroep voor een specifieke activiteit en/of voor de algemene ouderraad. Je hoeft je dus niet een heel jaar te engageren voor alle activiteiten, en je kan dus gerust kiezen om je in te zetten voor één of meerdere activiteiten tijdens het schooljaar. We hebben je echt wel nodig! Een helpende hand of iemand die mee wil nadenken over nieuwe initiatieven voor de school: iedereen is meer dan welkom!

Hoe ons te contacteren?

Je kan iedereen van de ouderraad aanspreken. Face-to-face op de speelplaats, via mail of op een andere manier. Jouw vraag, idee of bezorgdheid wordt dan wel verder besproken op één van de volgende vergaderingen.

De huidige leden van de ouderraad zijn:

Anja Smet
Annelies De Beuf
Désirée De Maesschalck
Ellen Heyrman
Ellen Vandendries
Geert Vanhove (voorzitter)
Héléni De Backer
Jessica Herbert
Joke Willemsen
Karin De Lamper (schooldirecteur)
Katrien Verhulst
Kristof Van der Borght
Sebastiaan Van Goethem
Simon Van Puyvelde
Stefanie Claessens
Stefanie De Wilde (penningmeester)

Ons algemeen e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.